top of page
  • Milbich Tamás

Gyorstalpaló a templomból - kvízkérdések

Rozványi Dávid 14 kérdésből álló kvízfeladatot adott közre a solymári rk. templom felszentelésének 200 éves évfordulója alkalmából. Dávid kötődése a solymári szent helyhez nem újkeletű hiszen számára is - mint sokunknak - nem csupán egy nagy barokk épületet jelent a főtér közepén, hanem az otthont is szimbolizálja. Kisgyermek kora óta járnak ide, itt keresztelték meg gyermekeit és megannyi, közöséggel kapcsolatos emlék fűzi ide.


A kvízkérdések mind ehhez a templomhoz viszik közelebb az érdeklődőt, és egyúttal jó alkalom arra is, hogy leteszteljük, milyen jó ismerjük az épületet, vagy annak történetét. Dávid elmondta, hogy azért írta meg a kvízt és azért érezte fontosnak, mert úgy érzi, hogy Istent nem csak a hagyományos módon kell hirdetnie, hanem mindenhol, ahol el lehet érni azokat, akiknek lazább a kötődése a hithez. Dávid a kvízzel kapcsolatban elmondta, hogy bár a templom Isten és az imádság háza, de egyben örökségünk is: szeretné elősegíteni ezzel is, hogy aki betér oda, figyelje meg a részleteket, amik az elmúlt évszázadokról mesélnek. Reményei szerint aki nyitott szemmel és szívvel jár, azokat a részletek meg fogják erősíteni a hitükben.


Dávid elmondta, hogy nem akart túl nehéz kérdéseket feltenni, ráadásul a műfaj is a rövid szövegeknek kedvez, így a célja egyszerűen csupán annyi volt, hogy szórakoztatva tanítson a történetről és erősítse a hit üzeneteit. A részünkről boldogan ajánljuk a kvízt, kicsiknek és nagyoknak, hívőknek és szkeptikusoknak egyaránt. Felfogható akár gyorstalpaló ismeretszerzésnek is. Sok sikert hozzá, és köszönjük!


A kvíz innen elérhető:Kommentarer


Legújabb blogbejegyzés:
KULCSSZAVAK:
Legrégebbiek:
Keresés kulcsszavakra:
bottom of page